Informatie analyse

Informatieanalyse is de eerste fase in de ontwikkeling van een informatiesysteem. Het doel van de informatieanalyse is om vast te stellen of het ontwikkelen of aanpassen van dat systeem mogelijk is, en wat de consequenties zijn op allerlei gebieden (technisch, economisch, sociaal en organisatorisch.

 

Om hierover een oordeel te kunnen vormen is het nodig om het informatiesysteem in grote lijnen te ontwerpen en zodanig te beschrijven dat de opdrachtgever een afgewogen beslissing kan nemen over het al dan niet (laten) realiseren hiervan.

 

De Informatieanalist stelt de informatiebehoefte en de “flow” van het proces vast en legt dit vast door middel van requirements. Op basis daarvan kan een functioneel ontwerp worden gemaakt. Deze vormt weer de basis voor de realisatie van de oplossing.

 

Onze Informatie Analisten zijn bekend met de informatiestromen en processen binnen diverse domeinen, onder ander: Energiesector, Overheid, Zorg, Bank- en Verzekeringen. Zij zijn in staat de juiste informatie zichtbaar te maken en te vertalen naar praktische cases. Onze Informatie Analisten hebben veelal hun kennis en ervaring in praktijkfuncties opgedaan, waardoor ze nu in staat zijn onze opdrachtgevers beter te begeleiden en te voorzien de juiste informatie. Zij hebben uiteraard kennis en ervaringen met de Agile en Scrum methoden.

 

De Informatie Analisten van 4IT Professionals werken op HBO / WO niveau en hebben jarenlange ervaring met eerdergenoemde omgevingen. Zij zijn altijd een aanvulling ter versterking van een team vanwege hun professionaliteit en collegialiteit, naast de vanzelfsprekende persoonlijke en communicatieve vaardigheden.