Informatie analist

Waar kom je te werken
4IT Professionals is een kennis- en dienstverlenende organisatie op het snijvlak van business en IT. Onze focus ligt op Informatie Management. Enerzijds zorgen wij bij onze opdrachtgevers voor een passende invulling als het gaat om een capaciteitsvraagstuk. Daarnaast bieden onze professionals op basis van hun hard- en soft skills een extra toegevoegde waarde, waarmee zij de business en IT ondersteunen. Het succes van 4IT Professionals wordt in belangrijke mate bepaald door onze persoonlijke drijfveren en ondernemerschap. 4IT Professionals staat garant voor: persoonlijk contact, mensgericht, betrokkenheid en deskundigheid. Maar vooral ook voor plezier en passie voor je werk en 4IT!

 

Wat kun je verwachten in jouw rol als informatie analist
In de rol van informatieanalist inventariseer en analyseer je de informatiesystemen die je opdrachtgever nodig heeft om aan de bedrijfsdoelstellingen te blijven voldoen. Je onderzoekt knelpunten binnen de organisatie. Naast gesprekspartner voor specialisten, ben je ook gesprekspartner voor het management. Met verworven inzichten stel je heldere adviezen samen waarin je alle wensen en eisen van je opdrachtgever vertaalt naar een concreet voorstel, een procesmodel, een business case of een functioneel ontwerp. Je adviseert en begeleidt leidinggevenden bij strategische, organisatorische, procesgerichte en ICT-gerelateerde vraagstukken en je geeft een bruikbare visie op de ontwikkelingen binnen het vakgebied ICT. Daarnaast weet je hoe je een objectmodel, gegevensmodel en informatieprocessenmodel op te stellen en de informatiearchitectuur te formuleren. Tot slot vorm je de brug tussen architectuur en realisatie én tussen gebruikersorganisatie en de ICT-afdeling.

 

Waar je gaat werken
Jouw kwaliteiten zetten we graag in bij toonaangevende organisaties die op zoek zijn naar een leveranciersonafhankelijke ondersteuning bij het oplossen van strategische of organisatorische problemen. Het zijn bedrijven die vooruitkijken en dreigende knelpunten vóór willen zijn, door duurzame ICT-oplossingen te implementeren. Deze opdrachtgevers kiezen voor 4IT Professionals omdat onze professionals onafhankelijk adviseren, verbeteren en implementeren. We zorgen ervoor dat de informatisering en automatisering de organisatiedoelstelling blijven ondersteunen.

 

Wat verwachten wij van jou

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding richting ICT bij voorkeur bedrijfskundige informatica
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als informatie analist.
 • Ervaring binnen verschillende branches, waaronder energie, bank en verzekeringen is een pré.
 • Je bent goed op de hoogte van de laatste analyse methodieken (UML, RUP)
 • Kennis van en ervaring met Agile/Scrum is een pré.
 • Ervaring met het maken van impactanalyses, modelleren van processen en informatiestromen
 • Je maakt de vertaalslag van business analyse naar een beheersbaar en onderhoudbaar functioneel ontwerp (bijvoorbeeld Use Cases en User Stories).
 • Je kunt je gemakkelijk bewegen binnen de verschillende afdelingen van een bedrijf, neemt initiatief maakt je snel wegwijs in de verschillende bedrijfsprocessen.
 • Je hebt natuurlijk overwicht en je bent iemand die helder en overtuigend communiceert.
 • Je bent analytisch en procesmatig sterk onderlegd.
 • Verder ben je ambitieus, communicatief sterk en ondernemend.
 • Je hebt een professionele en resultaatgerichte werkhouding.

 

 

Wat kun je van ons verwachten
4IT Professionals is een plezierige organisatie om voor te werken, waar sfeer en collegialiteit hoog in het vaandel staan. Er worden regelmatig informele activiteiten georganiseerd om collega’s ook buiten het werk te leren kennen. 4IT Professionals ondersteunt en faciliteert je bovendien in jouw ontwikkeling en biedt daarom ruime opleidingsmogelijkheden aan binnen jouw vakgebied. Uiteraard horen hier goede arbeidsvoorwaarden bij, waaronder een marktconform salaris en een leaseauto.

 

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Reageer dan direct. Of neem voor meer informatie contact op met Sarris Westerkamp via 06-1323 1946 of stuur een bericht naar mzoer@4itprofessionals.nl