Business Analist

Waar kom je te werken?
4IT Professionals is een mensgerichte kennisorganisatie en onafhankelijke dienstverlener op het snijvlak van business en IT. Binnen onze organisatie ligt de focus op Informatie Management, Business Analyse, Functioneel Beheer, Agile en Lean. Op deze vakgebieden hebben wij mensen in dienst, die wij detacheren bij onze opdrachtgevers en we hebben een pool van ervaren freelancers die we kunnen inzetten. Wij zorgen bij onze opdrachtgevers enerzijds voor een passende invulling als het gaat om een capaciteitsvraagstuk. Daarnaast bieden onze professionals op basis van hun hard- en soft skills een extra toegevoegde waarde, waarmee zij de business en IT ondersteunen. Het succes van 4IT Professionals wordt in belangrijke mate bepaald door de persoonlijke drijfveren en het ondernemerschap van onze medewerkers. 4IT Professionals staat garant voor: persoonlijk contact, mensgericht, betrokken en deskundig. Maar vooral voor plezier in en passie voor je werk.
Wij dragen de volgende kernwaarden uit:

 • Openheid en eerlijkheid.
 • Nakomen van afspraken.
 • Heldere communicatie.

Wat kun je verwachten in jouw rol als Business Analist?
Wij zoeken een Business Analist die passie heeft voor zijn/ haar vak. Als professional in de rol van Business Analist adviseer je management en directieleden op het gebied van organisatie-, proces-, informatiserings- en automatiseringsvraagstukken. Je bent trots op je vak en weet daardoor hét verschil te maken bij onze opdrachtgevers. Je krijgt een verantwoordelijke functie binnen een dynamische en professionele werkomgeving. Als Business Analist ga je aan de slag bij onze opdrachtgevers in de regio Zwolle of Arnhem. Je hebt zowel een inhoudelijke als een procesmatige rol en opereert zelfstandig en resultaatgericht om IT applicaties voortdurend in lijn te houden met de gebruikerswensen.

 • Als Business Analist sla je de brug tussen business en IT. Je gaat in gesprek met alle stakeholders, om de behoefte te inventariseren en deze uiteindelijk te vertalen naar oplossingen. Je werkt de gevolgen en impact van veranderingen uit.
 • Je onderzoekt, analyseert en adviseert over de effectiviteit en efficiëntie van de bedrijfsvoering en de informatievoorziening bij opdrachtgevers van 4IT Professionals.
 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, het bewaken en het uitdragen van het IT-beleid van de bedrijfsinrichting.
 • Je maakt op basis van je kennis van de strategie van de business en IT, de juiste afweging bij het opstarten van een project.
 • Je hebt daarnaast inzicht in de business processen en weet deze te ondersteunen met IT systemen.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, richting IT, bijvoorbeeld Bedrijfskundige Informatica.
 • Je hebt minimaal 2 tot 4 jaar aantoonbare ervaring als Business Analist.
 • Je bent gecertificeerd op het gebied van BPM (tools) of frameworks.
 • Je kent de dynamiek van de business en de spanningen die er vaak zijn met IT en je vindt het leuk om mee te denken over passende oplossingen.
 • Jij weet als geen ander hoe je management en directie moet adviseren over de bedrijfsvoering en informatievoorziening.
 • Een gestructureerde en analytische manier van werken is voor jou vanzelfsprekend, waarbij je gewend bent te denken in processen en oplossingen.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van business cases, businessmodellen, use cases, user stories en je hebt ervaring met requirements management.
 • Mensen in jouw omgeving omschrijven jou als een behulpzaam persoon, die gemakkelijk relaties opbouwt en mensen meekrijgt op basis van persoonlijkheid.
 • Andere kernwoorden die op jou van toepassing zijn: doortastend, ambitieus, communicatief sterk en ondernemend.
 • Klantgerichtheid en samenwerken zijn voor jou een vanzelfsprekendheid.
 • Je bent Scrum en Lean gecertificeerd of bereid dit te behalen.

Wat mag je van ons verwachten?
4IT Professionals is een plezierige en persoonlijke organisatie om voor te werken, waar sfeer en collegialiteit hoog in het vaandel staan. Er worden regelmatig informele activiteiten en kennisdeling sessies georganiseerd om collega’s ook buiten het werk te leren kennen. 4IT Professionals ondersteunt en faciliteert je in jouw ontwikkeling en biedt daarom ruime opleidingsmogelijkheden aan en organiseert bijvoorbeeld ook kennisdeling sessies. Uiteraard horen hier goede arbeidsvoorwaarden bij, waaronder een marktconform salaris en een leaseauto. We hebben een kantoor in Zwolle en in Arnhem. Onze opdrachtgevers bevinden zich ook in deze regio’s.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Reageer dan direct. Of neem voor meer informatie contact op met Loes Denies via 06-53879977 of stuur een bericht naar werken@4itprofessionals.nl